woensdag

PlattelandVakantieland sponsort Lekker van Streek


Maandag 1 maart vond de aftrap plaats van een nieuw kookprogramma welke vanaf september te zien zal zijn op Omroep Brabant. Het programma genaamd Lekker van Streek is een kookwedstrijd voor Brabanders die het leuk vinden om te kokkerellen met ingrediƫnten van Brabantse bodem.
Het programma is vanaf 10 september dertien weken lang te zien en na de laatste aflevering weten we wie zich de beste thuiskok van Brabant mag noemen. Deze wint een culinaire VIP-trip door Brabant aangeboden door PlattelandVakantieland.nl.

dinsdag

Wat doen jullie met Pasen?

De dagen worden weer langer, de vogels beginnen te fluiten en ook de zon laat zich weer zien... De lente komt eraan!

Daarmee komen ook de Paasdagen in zicht en begint het te kriebelen om er lekker op uit te trekken. PlattelandVakantieland.nl heeft recreatiebedrijven gevraagd wat zij doen met Pasen en direct stroomden de reacties binnen. Er is dus genoeg te doen met deze dagen. Alle Paastips zijn geplaatst op een speciale Paaspagina waar je lekker kunt rondsnuffelen en meteen wat leuks kunt plannen!
Neem dus gauw een kijkje op deze pagina!

woensdag

Meer vakanties gevierd in Nederland

Nederlandse bungalowparken en kampeerterreinen hebben vorig jaar meer gasten gehad. De omzet van de parken steeg met vier procent, de sterkste groei sinds 2002, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Van april tot en met september, de belangrijkste periode, boden de bungalowparken, groepsaccommodaties en campings onderdak aan 7,8 miljoen mensen. Vorig jaar was dat aantal nog iets meer dan zeven miljoen.

Al jaren komt ongeveer tachtig procent van de gasten uit Nederland. Door de crisis vieren meer mensen vakantie in eigen land, maar het percentage is gelijk gebleven doordat ook uit het buitenland meer gasten komen. (bron Nu.nl)

dinsdag

Glampen : het nieuwe kamperen

De nieuwe trend in kampeerland : glamorous kamperen!

Ga jij elk jaar voor je kinderen naar een camping maar droom je ondertussen van een vakantie in luxe hotel? Ga eens een jaartje glampen! Dat is kamperen met alle luxe van thuis, zoals kingsizebedden, designbedden en klimaatcontrole. Je slaapt dus in een luxe tent die al helemaal voor jullie is ingericht.

Deze trend is overgewaaid uit Zuid-Afrika, waar het al heel lang mogelijk is om te slapen in safaritenten voorzien van alle luxe. En ook vroeger reisde je in "gentleman style". Meubels, ligbad en zelfs een opwindbare grammofoon mochten niet ontbreken om het bivak dragelijk te maken. Gelukkig komen in Frankrijk en Spanje al veel meer 'clampings' (glamorous camping) en ook in Nederland kun je tegenwoordig luxe kamperen. Bron: vrouwonline.nl

Op PlattelandVakantieland.nl het perfecte voorbeeld van luxe kamperen : http://www.plattelandvakantieland.nl/detail/59887