donderdag

PlattelandVakantieland.nl gelooft in regiobranding

Bent u plattelandsondernemer? Dan is uw regio ontzettend belangrijk voor het aantrekken van bezoekers. Een gemiddelde recreant kijkt namelijk niet alleen naar uw bedrijf, maar ook naar de omgeving. Zijn er leuke activiteiten voor kinderen? Is er veel te doen in de omgeving? Of is er een mooi natuurgebied in de buurt?

Regiobranding is ook precies de reden waarom wij kiezen om ons te concentreren op drie rubrieken. Platteland-Vakantieland.nl combineert overnachtingen, activiteiten en horecagelegenheden. Zo ziet een bezoeker in één oogopslag wat de hele regio te bieden heeft. Daarnaast hebben samenwerkingsverbanden een speciaal plekje op onze site.

Maar wat helemaal mooi is: u kunt als plattelandsondernemer nu gratis een Regiowidget op uw site zetten. Met deze widget kunt u bedrijven uit uw regio tonen, zónder dat u deze informatie zelf hoeft bij te houden! Nieuwsgierig naar hoe dat eruit ziet? Kijk dan naar de Regiowidget op de site van restaurant Brienen aan de Maas. Deze ondernemer heeft ervoor gekozen alleen de rubrieken overnachten en activiteiten te tonen. Hij valt namelijk zelf onder de categorie eten&drinken.

Wat vindt u van onze regiowidget? Wij zijn erg benieuwd naar uw mening.

dinsdag

Onno Hoes enthousiast over PlattelandVakantieland.nl

Collega Pieter zag afgelopen zondag zijn kans schoon: hij knoopte een gesprek aan met Onno Hoes, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant. Een mooie gelegenheid om persoonlijk toe te lichten wat PlattelandVakantieland.nl precies voor de provincie doet.


De heer Hoes reageerde erg positief op Pieter’s verhaal over PlattelandVakantieland.nl. Hij vond het een goed initiatief om op deze manier het platteland bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Hij beaamde dat internet tegenwoordig dé manier is om te adverteren en naamsbekendheid op te bouwen. Daarnaast was Hoes het helemaal eens met het uitgangspunt van PlattelandVakantieland.nl: in je eigen buurt is vaak veel meer te beleven dan je denkt. Ook het Brabantse platteland heeft enorm veel te bieden. Een website als PlattelandVakantieland.nl helpt zeker om die boodschap de wereld in te sturen!

Beide heren bezochten de Dag van Ons Brabantse Platteland. 27 boerenbedrijven stelden hun deuren open voor publiek. Vanuit negen hoofdlocaties werden de bewoners uitgenodigd hun omgeving te ontdekken en vooral hun schoenen vies te maken.