vrijdag

Wie schrijft deze blog?

Nieuwsgierig naar de persoon achter @PlaVak en deze blog? Ik stel me graag voor. Ik ben Lieke, webredactrice bij PlattelandVakantieland. Een superleuke plek om te werken! Niet alleen door de fijne collega’s, maar ook dankzij de boeiende sector: (plattelands)recreatie. Ik heb Media en Cultuur gestudeerd in Rotterdam, maar kom oorspronkelijk uit het plattelandsdorp Meijel. Iets waar ik bijzonder trots op ben. Kortom, ik voel me wel thuis in deze sector.

Plattelandstoerisme niet spannend? Echt wel
Waar denkt u aan bij ‘plattelandstoerisme’? Ik gok dat de meeste mensen het nog altijd associëren met een verlaten koeienweitje en een paar caravans. Maar plattelandstoerisme is zoveel meer dan dat! Steeds meer boeren gaan ‘er iets bij doen’, al dan niet uit noodzaak. Daarnaast telt Nederland ondertussen 5.000 bed & breakfasts. Meer dan de helft daarvan is in de afgelopen vijf jaar opgericht. Het aanbod is versnipperd en de concurrentie is groot. Is dat negatief? Het dwingt de ondernemers in ieder geval wél tot steeds originelere ideeën.

Laat u inspireren door de mooiste plekjes
Zo zie ik regelmatig prachtige accommodaties, slimme websites en originele activiteiten voorbij komen. En die wil ik niet onopgemerkt laten passeren! Daarom sla ik met deze blog een nieuwe weg in. Hopelijk kan ik jullie inspireren met al het moois dat ik tegenkom. En als ik dit weekend nog weg wilde? Dan zou ik naar dit prachtige plekje in Drenthe gaan.