zondag

Zoektocht naar leukste plattelandsbedrijf van 2012

PlattelandVakantieland.nl lanceert eerste landelijke verkiezing voor plattelandstoerisme
PlattelandVakantieland lanceert de allereerste landelijke verkiezing voor het leukste plattelandsbedrijf van Nederland. Vanaf nu kunnen toeristische bedrijven op het platteland, in dorpen of de natuur zich kandidaat stellen als ‘Leukste plattelandsbedrijf van 2012’. Op basis van de hoeveelheid en de hoogte van de beoordelingen, wordt de uiteindelijke winnaar bekroond. De verkiezing loopt tot 1 november 2012.

“Tot nu toe bestond er geen landelijke prijs voor plattelandstoerisme, geen kwaliteitskenmerk voor plattelandsbedrijven – en daar willen wij verandering in brengen”, legt directeur Paul Kempen uit. “Met deze verkiezing willen wij consumenten een beter zicht geven op de prestaties van recreatieve en toeristische plattelandsbedrijven. Daarbij hopen we dat het een extra stimulans vormt voor ondernemers, om de kwaliteit van hun aanbod verder te verhogen. Plattelandsondernemers kunnen zo laten zien dat ze het niet als hobby er een beetje bij doen, maar dat ze professioneel bezig zijn met recreatie.”

Beoordelingen: onmisbaar voor succes
Uit recent onderzoek van het NBTC blijkt dat 45% van de vakantiegangers beoordelingen van derden hebben gebruikt voor hun meest recente vakantie.  Sociale netwerken en review sites hebben mond-tot-mondreclame een megafoon gegeven. “Consumenten hechten steeds meer waarde aan de beoordelingen van andere consumenten, kijk maar naar het succes van Zoover. Goede online reviews halen drempels weg voor nieuwe gasten en kunnen voor een flinke omzetstijging zorgen,” betoogt Kempen.

Opgeven als kandidaat leukste plattelandsbedrijf 2012
De verkiezing geldt voor alle toeristische en recreatieve bedrijven op het platteland, in dorpen of de natuur. Op de website van PlattelandVakantieland kunnen ondernemers lezen hoe ze zich kandidaat stellen voor de titel ‘Leukste plattelandsbedrijf van 2011’. De hoeveelheid en de hoogte van de beoordelingen bepaalt de uiteindelijke winnaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten